Zegna își transformă flota în mașini eco!

By , in Industry on . Tagged width: , , , , ,

Zegna s-a asociat cu gigantul auto Stellantis într-un plan ambițios de a-și transforma flota într-un parc auto verde până în 2025. Stellantis este unul dintre cei mai mari producători de autovehicule din lume, formată în 2021 prin fuziunea Fiat Chrysler Automobiles și grupului francez PSA. Astfel, compania deține unele dintre cele mai importante mărci auto din lume – Jeep, Maserati, Alfa Romeo, Citroën sau Dodge – Stellantis fiind controlat de acționarul majoritar Exor, societatea de investiții fiind de fapt o participație extinsă a familiei Agnelli.

Zegna & Stellantis Group

Totodată, Exor controlează separat Ferrari și o mică divizie de lux, aceasta achiționând recent un sfert din producătorul de pantofi Christian Louboutin. Revenind la Zegna, trebuie să menționăm că acest parteneriat se bazează pe introducerea treptată a vehiculelor plug-in și full-electrice în flota companiei, scopul fiind reducerea poluării aerului. “calitatea produselor noastre trebuie să fie însoțite de respectful pentru natură. Protejarea mediului înconjurător constituie un element cheie în filozofia mărcii noastre și, astăzi, ne bucurăm de parteneriatul cu grupul Stellantis”, menționează Gildo Zegna (CEO-ul Ermenegildo Zegna).

Mai multe știri lifestyle AICI

În ultimii ani, Zegna a dezvoltat și implementat diferite acreditări ecologice, creând proiectul Use The Existing, prin intermediul acestuia resturile de țesături și confecții fiind transformate în fire și introduce în materialele noilor colecții. De asemenea, compania a deschis un centru denumit Green Pea, conceptul comercial având misiunea de a pune în valoare noile produse sustenabile. Menționând colaborarea, John Elkann (Președintele Stellantis) a spus: “Anunțul de astăzi este o ilustrare perfecta a capacității companiei naostre de a sprijini Ermenegildo Zegna  în atingerea obiectivelor sustenabile, cu mașini de ultimă generație”.

Zegna (Fiat 500 – Full Electric)

“Astăzi, guvernanța de mediu, social și corporativă se află la baza fiecărei decizii de management responsabil, obiectivul nostrum comun fiind de a demonstra că companiile au un rol clar în combaterea încălzirii globale”, completează John Elkann. Odată cu prezentarea proiectului Zegna a menționat și instalarea unor stații de încărcare în zona clădirilor de birou și a facilităților d eproducție, oferind angajaților sisteme mai bune de închiriere a mașinilor plug-in și full-electrice, prcum și carduri de încărcare a bateriilor. De asemenea, angajații vor putea testa mașini electrice și sfaturi pentru conducerea ecologică.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI