The Macallan, colaborare cu legendarul Peter Blake!

By , in Creative on . Tagged width: , , , , ,

The Macallan a colaborat din nou cu artistul pop britanic Peter Blake pentru a realiza o colecție denumită “The Anecdotes of Ages”. Colecția sărbătorește mpoștenirea lui Peter Blake și istoricei distilerii printr-un colaj colorant și un whisky excepțional. Datând din anul 1967 – atunci când opera lui P. Blake a depășit lumea artei – colecția a beneficiat de 13 sticle prețioase de scotch, fiecare fiind etichetată purtând un colaj personalizat de artist, dublat ca o opera de artă.

The Macallan (Sir Peter Blake)

La prezentarea globală – desafășurată live la mijlocul săptămânii trecute – artistul a spus că fiecare piesă reprezintă “timpul și meșteșugul“, două componente esențiale ale patrimoniului The Macallan și propriul său proces creativ. Fiecare etichetă detaliază o poveste unică despre istoria, comunitatea și peisajul The Macallan. În ceea ce privește conținutul sticlelor, Sarah Burgess – whisky maker-ul The Macallan – spune că acestea include “caracterul minunat” a tot ce înseamnă whisky-ul scoțian. Are profilul classic al aromei The Macallan – fructe uscate (smochine) și indicia de stejar – dar există și note de alun sau căpșuni, împreună cu un finiș de piersică.

Mai multe știri lifestyle AICI

“Deci, la fel de colorată și diferită, precum este și artistul Sir Peter Blake”, adaugă S. Burgess. Binențeles, achiziționarea unei astfel de sticle nu va fi ieftină și nici ușoară. Una dins ticle – intitulate “A New Era of Advertising” – urmează să fie licitată de Sotheby’s pe 13 martie (a.c.) pentru strângerea de fonduri dedicate inițiativelor diversității, echității și incluziunii “Solomon R. Guggenheim Museum”, distileria așteptându-se la o înasare situate între 125.000 și 750.000 dolari, câștigătorul urmând să primească și o călătorie VIP la distileria scoțiană. O altă sticlă urmează să fie arhivată, în timp ce restul de 11 sticle vor fi scoase la vânzare.

The Macallan (colecție Anecdotes of Ages)

Pentru cei care doresc să achiziționeze o ediție ceva mai ieftină, The Macallan a lansat și o colecție denumită “Down to Work”. Limitată la doar 322 de sticle, aceste sticle se prezintă cu o etichete reproduce după lucrările artistului, în interior fiind același whisky din 1967. De asemenea, o a treia ediție – cu un preț de circa 1200 dolari și denumită “An Estate, A Community and A Distillery” – este disponibilă într-o cutie personalizată cu arta lui Peter Blake. De altfel, relația companiei cu Sir Peter Blake se întinde pe mai bine de 40 ani, 2021 marcând cea de-a treia colaborare artistică (ultima fiind în 1986). Detalii The Macallan AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI