Tadashi Shoji, prezență “metalică” la NYFW!

By , in Trends on . Tagged width: , , , , ,

Tadashi Shoji a ales ca sursă de inspirație ornamentele metalice prezente în armurile vechilor războinici, colecția toamnă/iarnă 2021 fiind marcată de o serie de rochii strălucitoare și elaborate. Prezent în prima a săptămânii virtuale, designer-ul american – cunoscut pentru rochiile sale de seară – a dezvăluit (cu ajutorul unui clip video pre-înregistrat) rochii cu mâneci franjurate, umeri pufoși și nuemroase detalii din dantelă.

Tadashi Shoji – colecție FW2021 – NYFW

Modele au avut ca fundal un cer dominat de apusul incandescent al soarelui și înconjurate de resturile unor piese de mobilier vechi – inclusiv un pian, candelabru sau cadrul unui pat – clipul oferind și perdele de fum care erupea din străfundurile pământului. Cu restricțiile cauzate de Covid-19, care au anulat desfășurarea spectacolelor de modă obișnuite, designerii au fost nevoiți să regândească modul în care își prezintă colecțiile. Desfășurată între 14 și 18 februarie, New York Fashion Week prezintă în principal evenimente virtuale, majoritatea mărcilor distribuind clipuri cu ultimele lor creații, distanțarea social obligând majoritatea etichetelor de modă să lipsească de la prezentările live.

Mai multe informații despre Stil AICI

“Anul trecut ne-a oferit numeroase provocări, pe care nu ni le-am fi imaginat niciodată. Nimeni nu a scăpat neafectat. Suntem obligați să devenim mai puternici cu fiecare zi care trece”, a declarat Tadashi Shoji într-un mesaj video înregistrat. “Acest sezon este marcat de piese care inspiră protecție, colecție dorind să reflecte puterea noastră – o forță capabilă să împrumute din tăria oțelului”. Rochiile din catifea sunt ornate cu motive florale, în timp ce halatele de seară sunt drapate cu ornamente strălucitoare. De asemenea, colecția a prezentat și o serie restrânsă de rochii din jacquard, paleta de culori fiind de bronz, maro închis, roșu și portocaliu, precum și oțel. Detalii Tadashi Shoji AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI