Swatch scade dividendele consiliului de administrație

By , in Reports on . Tagged width: , , , , , , , , ,

Swatch, producătorul elvețian de ceasuri, a recomandat reducerea dividentelor pe anul 2019 cu 30%, odată cu reducerea salariile fixe ale membrilor consiliului de administrație pentru 2020, a declarat vineri (17 aprilie 2020) un reprezentant al companiei, citând consecințele “drastice” ale pandemiei de coronavirus. Astfel, consiliul de administrație al companiei a propus plata unui dividend de 1,10 franci/acțiune și 5,50 franci/acțiune, în scădere de la 1,60 franci și 8,0 franci în anul anterior.

Swatch Group – Breguet

Totodată, rata totală a dividentelor ar scădea la 287,8 milioane franci, fațî de 445,2 milioane franci în cursul anului trecut, potrivit documentelor publicate de Swatch. Cel mai mare producător de ceasuri din lume a încercat să mențină producția, în ciuda unei opriri a cererii care a lovit Europa și Statele Unite, chiar dacă situația din China s-a îmbunătățit.  “Având în vedere situația Covid-19 și consecințele drastice asupra economiei, consiliul de administrație a decis să adopte o abordare prudentă a resurselor financiare ale companiei”, este menționat în comunicatul de presă emis de Swatch Group – înainte de adunarea generală anuală din 14 mai.

Swatch Group – Detaliu mecanism

De asemenea, consiliul de administrație a recomandat reducerea cu aproximativ 30% a compensației fixe a membrilor săi – de la 1,03 milioane franci, la 780.000 franci – pentru anul trecut, se arată în comunicat. Un aspect care reflect doar o parte din salariile fixe totale ale membrilor consiliului de administrație, întrucât Swatch a recomandat menținerea unei compensații fixe pentru funcțiile executive ale membrilor săi, inclusiv pentru Nayla Hysek (Președintele Swatch Group) – la 2,6 milioane franci – identică cu suma plătită în anul anterior. Totodată, consiliul a recomandat majorarea compensațiilor membrilor executive la 5,7 milioane franci.

Swatch Group – Breguet

Recomandările de bonusare pentru anul 2019 s-au redus după ce profitul net pe anul anterior al Swatch Group a scăzut cu aproape 14% – cu marjele și vânzările scăzute – consiliul de administrație spunând că membrii consiliului de administrație și conducerea executivă ar trebui să obțină suma de 21,7 milioane franci, în scădere de la 29,0 milioane franci (înregistrată cu un an înainte). De altfel, trebuie menționat și faptul că familia Haysek și acționarii asociați controlează aproximativ 43% din drepturile de vot ale companiei, conform raportului anual întocmit și publicat de producătorul elvețian de ceasuri.

SwatchGroup.com