Porsche crește livrările în primul trimestru!

By , in Industry on . Tagged width: , , , , ,

Porsche a predat 71.986 vehicule (în primele trei luni ale anului) clienților din întreaga lume. Prin urmare, numărul livrărilor a crescut semnificativ – cu aproximativ 36% – comparativ cu anul precedent. Producătorul de mașini sport a înregistrat o creștere de peste 10% în toate regiunile comerciale. “Suntem extrem de încântați de faptul că numărul clienților Porsche continuă să crească peste tot în lume”, menționează Detlev von Platen (Membru al Comitetului Executiv al Porsche AG).

Porsche 718 Boxter T

“Modelele consacrate au susținut acest rezultat excelent, împreună cu cele mai recente adăugiri la gama noastră de produse, în special noile variante ale modelului electric Taycan. Datorită atracției deosebite a mărcii noastre și unei strategii de sustenabilitate consecvente, avem din nou un început de an foarte bun”. Dintre diferitele modele, Macan a fost cel mai solicitat, cu 22.458 de unități livrate în primul trimestru. Cayenne a urmat pe locul doi, cu 19.533 vehicule. 9133 de clienți au intrat în posesia emblematicei mașini sport 911.

Mai multe știri auto AICI

Prima mașină sport electrică de la Porsche a fost la fel de populară: 9.072 de exemplare Taycan au fost livrate în primele trei luni ale anului. Mașinile sport cu motor central rămân, și ele, populare: 6.190 de unități ale modelelor 718 Boxster și 718 Cayman s-au livrat în primul trimestru, în timp ce Panamera a ajuns la 5.600 de clienți. China rămâne cea mai mare piață Porsche, în primul trimestru al anului 2021, producătorul de mașini sport a livrat acolo 21.991 de vehicule (cu 56% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut).

Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo

Totodată, Porsche a crescut semnificativ numărul de vehicule predate clienților în Statele Unite: 17.368 de mașini sport (creștere de 45%), în timp ce Europa a vândut 19.389 unități (creștere de 16%). De asemenea, pe piața internă, Germania a contribuit cu 5.957 de vehicule predate clienților și o creștere de circa 14%. “Comenzile continuă, de asemenea, să crească foarte bine. Vom îndeplini visele mult mai multor clienți cu mașinile noastre sport, în lunile următoare”, spune Detlev von Platen. Detalii Porsche București AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI