Paul Smith renunță la utilizarea pieilor exotice

By , in Trends on . Tagged width: , , , , , , , , ,

Paul Smith a decis să renunțe la pielea exotică, interzicându-le utilizarea în viitoarele sale colecții de modă. O interdicție care se referă la pielea de piton și aligator, precum și la pielea de cangur, conform unei declarații oferite de eticheta de modă grupului PETA, o cunoscută organizație care luptă pentru drepturile animalelor la nivel global. O politică de sustenabilitate care prevede respingerea de către Paul Smith a utilizării blănii iepurelui de Angora, în timp ce perlele – folosite la producerea nasturilor – vor fi realizate în ferme de cultură.

Paul Smith Accesorii

Yvonne Taylor (Director de Proiecte Corporative PETA) a salutat decizia luată de marca britanică, menționând: “În spatele fiecărui accesoriu realizat din piele de cangur, piton sau aligator se află un animal care nu voia să moară. Decizia lui Paul Smith de a interzice pieile exotice va scuti animalele de o imensă suferință”. Paul Smith, care deține 90 de magazine și 21 de francize la nivel internațional, se alătură unui grup de comercianți de lux care se concentrează pe utilizarea fibrelor naturale, înlocuind astfel pielea exotică. Printre mărcile care au introdus această interdicție se numără Victoria Beckham, Chanel sau Selfridges.

Paul Smith Accesorii

Organizația PETA – a cărui deviză spune că, “animalele nu sunt ale noastre pentru a fi purtate” – a lansat mai multe petiții industriei de piei exotice. Asociația menționează că animale precum aligatorii sunt ținuți în condiții insalubre – în ferme lipsite de lumină – în timp ce tije metalice le sunt introdus de-a lungul corpului (de la cap spre coadă). Ulterior ei sunt trimiși la abatoare sepciale, muncitorii jupuind fiecare exemplar în timp ce se află în viață. Iar această modalitate este utilizată și în cazul șerpilor, fiecare exemplar fiind inițial lovit de un copac, înainte de a fi jupuit de viu. Mai multe detalii despre produsele mărcii sunt disponibile AICI.