Moynat lansează primele modele Nicholas Knightly!

By , in Creative on . Tagged width: , , , , , ,

Moynat a lansat primele modele de genți sub conducerea lui Nicholas Knightly, odată cu sosirea în poziția de Creative Director a etichetei franceze de anul trecut. Lansarea este însoțită de o campani publicitară care se concentrează pe genți, acestea devenind principalele vedete ale show-ului. Comentând lansarea, reprezentanții mărcii au spus că această lansare înseamnă “o nouă pagină în frumoasa povestei a etichetei”, menționând și faptul că Nicholas Knightly “a trcut pragul Casei pentru a scrie un nou capitol în tradiția savoir-faire-ului francez, precum și al feminității care a diferențiat marca încă din anul 1849”.

Moynat (colecție SS2021)

O marcă cunoscută pentru evoluția de la producția genților de mână și a bagajelor, devenind astăzi o companie cu colecții colorate despre care spune că sunt “o explorare modern a moștenirii autentice a unei case de lux pariziene, folosind schițele din trecut pentru a realzia produse personalizate pentru clienții contemporani”. Iar noua campanie prezintă genți individuale, care par a fi de dimensiuni gigantice în interiorul miniatural al interioarelor pariziene. În ce privește noile produse, N. Knightly și echipa au folosit arhiva bogată a mărcii pentru a regăsi sursa de inspirație, liniile contemporane fiind amestecate cu cele din trecut.

Mai multe știri lifestyle AICI

Acestea includ Le Flori, o geantă cu linii curbate și curea de piele detașabilă, geanta fiind un tribute adus originii Masion Moynat ca producător parizian de trunk-uri. “Detaliile mânerului superior și senzualitatea mecanismului de blocare sunt inspirate din gentile de călătorie ale femeilor din anii 1900”, menționează designer-ul. De asemenea, există modelul Le Limousine – o genată cu mâner de top – numită în onoarea unui punct de reper din istoria mărcii, atunci când – în anul 1902 – a fost realizată aici o geantă pentru a se potrivi liniilor curbate a primelor automobile ieșite pe șosea (geanta fiind disponibilă în tonuri de culoare bej-pal).

Moynat (colecție. SS2021)

Între timp, mânerele superioare ale genții Voyage, precum și a genților de călătorie Le Baluchon, vin să profite la maximum de “inventivitatea specialiștilor noștri”, acestea beneficiind de încuietori din paladiu sau placate cu aur, “o ștampilă de autenticitate Moynat, semnalată pentru prima data în cadrul genților de călătorie din anii 1930”. De altfel, compania a declarat că “mecanismul tactil al butoanelor de la Medallion Lock – placate cu argint – se deschide și închide cu ajutorul unei simple apăsări de deget, o mini-piesă de inginerie mecanică, realizată pentru femeile moderne, personalități aflate într-o permanentă și intensă activitate”.

Mai multe știri auto AICI

În fine, perechea de genți La Toile 1920 se prezintă cu un design al monogramelor redat inițial de pictorul Henri Rapin – în anii 1920 – prin contorsionarea liniilor prezente în litera M (Moynat). Monograma reînnoită are acum unefect 3D, “care este cea mai apropiată practică industrial în pictura manuală”, conform reprezentanților mărcii. Totodată, ni s etransmite că spiritul literelor Art Déco este “scris în codurile stilistice prin dugile colorate – pictate manual – și cu inițiale imaginate conform cerințelor viitorului proprietar”. Nu-mi rămâne decât să invit să descoperiți noua colecție prin accesarea paginii producătorului. Detalii Moynat AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI