MINI: douăzeci de ani de plăcere a condusului!

By , in Reports on . Tagged width: , , , , ,

MINI începea producția de piese pentru caroserie în anul 2001 – la Swindon (Marea Britanie) – și, ceva mai târziu (pe 26 aprilie), primul vehicul ieșea de pe linia de producție din Oxford. Era începutul unei povești de succes, peste 5 milioane de automobile premium fiind construite aici. O poveste care continuă și astăzi, în cadrul facilității de producție fiind realizate modelele Hatch (3 uși și 5 uși) și Clubman, precum și modelul full-electric Cooper SE.

MINI (linie producție Oxford)

În prezent, angajați cu înaltă calificare lucrează la uzinele MINI din Oxford și Swindon, echipa asigurând un volum de producție de aproximativ o mie de vehicule pe zi. Rememorând perioada petrecută la această facilitate, Oliver Zipse (Președintele Consiliului de Administrație BMW Group), menționează: “La douăzeci  de ani de la lansarea producției, încă mai am amitiri plăcute din timpul petrecut la Oxford. A fost o adevărată plăcere să lucrez aici, cu oameni captivanți și pasionați. Felicitări tuturor celor care lucrează la uzinele MINI din oxford și Swindon pentru atingerea unui reper de producție atât de mare”.

Mai multe știri auto AICI

De menționat, printre cei care au participat la lansarea mărcii MINI a fost și un inginer de origine română, Heinrich Petra. Fugit din România comunistă a anilor 1970, fostul inginer de la Dacia se angaja la BMW, el având șansa de a evolua în carieră – pe parcursul a aproape treizeci de ani – și, mai ales, de a contribui la unele dintre modelele legendare ale constructorului bavarez: BMW X5 și BMW Z8. Ulterior, Heinrich Petra a fost cooptat în echipa MINI și a devenit responsabil cu dezvoltarea tehnică a noului model, alături de proiecte emblematice pentru marcă: motorizările diesel sau primul cabriolet MINI.

MINI (modele constructor)

“Sunt mândru de echipele de la Oxford și Swindon, precum și de munca pe care o desfășoară. Angajamentul și pasiunea depuse în ultimii douăzeci de ani au contribuit la consolidarea reputației mărcii la nivel internațional”, spune Peter Weber (Director General al Uzinelor Oxford & Swindon). O muncă care a pășit deja în viitor, odată cu lansarea producției primului MINI full-electric: Cooper SE. O mișcare care continua cu electrificarea totală a mărcii, MINI devenind în jurul anilor 2030 primul brand din portofoliul BMW Group cu o gamă de modele complet electrificată. Detalii MINI România AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI