Max Mara a aniversat 70 de ani de eleganță!

By , in Reports on . Tagged width: , , , , , ,

Max Mara a celebrat cea de-a 70-a aniversare a casei de modă cu ajuorul unui videoclip prezentat în Triennale, renumitul spațiu expozițional de artă din Milano. Modele au defilat în ținute elegante, subliniind rădăcinile mărcii în moda arhitecturală, evenimentul beneficiind de aportul veteranului DJ Johnny Dynell. Un sezon de toamnă/iarnă 2021 în care, Ian Griffiths – Creative Director-ul etichetei de modă – s-a concentrat asupra esenței: o jachetă de tip flying, marcată cu anul 1951, a deschis show-ul de modă.

Max Mara (Milan Fashion Week)

O dată care ne amintește de începuturile mărcii, 1951 fiind anul în care Achille Maramotti – fondatorul companiei – lansa eticheta în orașul Reggio Emilia (nordul Italiei), publicul țintă fiind cel al “soțiilor notarilor și medicilor locali”. În mod intelligent, I. Griffiths a reintrodus accentele “sălbatice” și viața rurală în “jungla” urbană contemporană – cua jutorul paltoanelor din mohair și a unor mini-pulovere din cașmir – linia colecției fiind o trimitere la anul 1951. Bine de menționat, străinii se gândesc întotdeauna la Italia ca la o țară însorită, chiar dacă Emilia Romagna se află într-o zonă cu ierni foarte reci.

Mai multe știri din lifestyle AICI

Un element important, el fiind regăsit în hainele opulente – cu un aer reconfortant – ce pot fi purtate atât într-o zi răcoroasă din calea râului Po, cât și în zone cu climă mult mai rece. Colecție vestimentară este însoțită de eșarfe elegante, hanorace supra-dimensionate și șepci ce aduc aminte de copii-vânzători de ziare din perioada interbelică. Deși Ian Griffiths a insuflat mărcii un aer proaspăt, regăsim numeroase ținute în tonuri caramel, purtate peste veste matlasate – în tonuri de galben-ocru – și fuste din catifea; pelerine de căprioare sunt căptușite cu detalii ecvestre, în timp ce puloverele sunt supra-dimensionate.

Max Mara (colecție FW2021)

Întreaga prezentare s-a desfășurat sub logo-ul mărcii, scris cu litere individuale și semne de exclamare sub forma unor steaguri – prezente în sala de expoziții din Milano – ce aduce cu un salut de întoarcerea a unor eroine în orașul lor natal. “Urbi et Orbi” – un salut adresat de la un oraș către lumea întreagă – ce are la bază binecuvântarea papală, dar și al mărcii Max Mara, o companie plecată de la ideea fondatorului A. Maramoti de a îmbrăcata cu ținute elegante femeile provinciei și ajunsă la o distribuție globală. Un spectacol ce aduce aminte de dorința de împărtășii cu lumea eleganța tipic italiană. Detalii Max Mara AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI