Kengo Kuma și Asics, versiune nouă “Metaride Amu”

By , in Creative on . Tagged width: , , , , ,

Kengo Kuma și Asics au decis să realizeze – după o colaborare reușită în anul 2019 – o nouă versiune a pantofului sport “Metaride Amu”. În timp ce design-ul este inspirat din tehnicile tradiționale japoneze de confecționare a bambusului, tonul de culoare nisip a fost ales pentru a reflecta ceea ce înseamnă astăzi deșertul Sahara, un sit de mare importanță pe arhitectul nipon, acesta vizitând locul în anii studenției.

Kengo Kuma & Asics (Metaride Amu – profil general)

Construind “Metaride” – cel mai avansat pantof sport din punct de vedere tehnologic al mărcii Asics – Kengo Kuma combină un performant “monosock” cu suprapuneri care sunt plasate strategic pentru a menține piciorul într-o poziție cât mai bună. Un sistem dantelat asigură portanța piciorului, în timp ce benzile formează sigla Asics pe partea lateral a pantofului. Poliesterul reciclat este folosit pentru materialul tricotat care acoperă laba piciorului, în timp ce în partea superioară regăsim un “dop” care ajută la reglarea șireturilor.

Mai multe știri din lifestyle AICI

La fel ca modelul anterior, talpa dispune de două elemente: o parte intermediară dintr-un material textile derivate din lemn (cu trimitere la ecologie) și o parte dintr-un material alb, curat. De asemenea, în zona călcâiului este poziționat un gel necesar absorbției șocurilor și un branț din plută pentru a îmbunătății performanțele amortizării în cazul salturilor. Cu un preț de aproximativ 374 dolari, pantoful sport este disponibil la vânzare – exclusive pe platforma de comerț electronic a mărcii – începând din 12 martie 2021.

Kengo Kuma & Asics (Metaride Amu – profil spate)

La final, pentru cei care nu sunt familiarizați cu Kengo Kuma, trebuie spus că acesta este un architect de origine japoneză și profesor la Departamentul de Arhitectură al Universității din Tokyo. remarcat pentru lucrările și aparițiile editoriale, Kuma este cel care a create design-ul stadionului national din Tokyo, o arenă construită pentru Jocurile Olimpice de Vară, obiectivul declarat al acestuia fiind acela de a “recupera tradiția clădirilor japoneze și a le construi în maniera secolului XXI” – arhitectul păstrând un interes viu pentru lumină. Detalii Asics AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI