Industria modei aduce un omagiu lui Alber Elbaz!

By , in Industry on . Tagged width: , , , , ,

Industria modei i-au adus un omagiu designer-ului Alber Elbanz, odată cu moartea sa tragică la finalul săptămânii trecute, după lupta dusă cu noul coronavirus. Elbaz, cunoscut pentru reîmprospătarea mărcii Lanvin – un mandat întins pe 14 ani – a lucrat pentru diferite case de modă, amintind aici de Yves Saint Laurent, Geoffrey Beene sau Guy Laroche. După plecarea de la Lanvin, designer-ul a făcut un pas înapoi de pe scena modei, revenind în lumina reflectoarelor la începutul acestui an, odată cu lansarea AZ Factory, o etichetă lansată în asociere cu grupul Richemont.

Alber Elbaz & Maria Grazia Chiuri

Debutul AZ Factory a avut la loc la Paris Haute Couture Week – cu o prezentare digitală – marcând astfel reîntoarcerea la spectacolul de modă traditional, evenimentul fiind completat de Elbaz pe posta de gazdă. Odată cu dispariția lui, nume mari din industria modei au adus omagii, amintind aici pe Maria Grazia Chiuri (Dior), aceasta spunând că are “inima frîntă”, în timp ce Pierpaolo Piccioli (Valentino) spunea despre Elbaz că, “punea suflet în munca sa, creând o estetică ce vorbea despre culoare, strălucire și bucuria intense de a trăi”. totodată, Giambattista Valli rememora “frumusețea gândirii designer-ului și atitutdinea cultivate despre viață”.

Mai multe știri lifestyle AICI

De asemenea, reprezentanții AZ Factory și-au luat rămas bun de la fondatorul etichetei: “cu inima grea, anunțăm pierderea fondatorului nostrum. Puterea viziunii sale, imaginația extraordinară, dragostea pentru femei și inima sa nobilă au alimentat ultimul său proiect: AZ Factory. El a trait pentru modă și am fost norocoși că am putut fi parte a acestei aventuri, un proiect prin care Albert Elbaz dorea să reseteze moda. Lumea a pierdut o legendă”. De asemenea, grupul Richemont își amintește de “inteligența, sensibilitatea, generozitatea și creativitatea nestăvilită a designer-ului”, președintele grupului menționând “tristețea enormă” la auzul pierderii.

Alber Elbaz (Lanvin)

Într-un omagiu adus lui Elbaz, Fédération de la Haute Couture et de la Mode menționa “talentul, și generozitatea acestuia, simțul pentru feminitate reușind să-l transforme într-o figură unică în lumea modei. Elbaz a oferit momente unice pe podium și de-a lungul carierei sale. Ne va lipsi creativitatea lui și viziunea veselă asupra modei, precum și dorința de a se redefine constant”. În fine, grupul LVMH – prin vocea președintelui Bernard Arnault – a spus: “Odată cu pierderea bruscă a lui Alber Elbaz, industria modei a pierdut unul dintre cei mai străluciți și mai sensibili reprezentanți. Creativitatea sa elegantă va fi amintită pentru totdeauna”. Detalii AZ Factory AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI