Ferragamo: Leonardo îi succede lui Ferruccio!

By , in Industry on . Tagged width: , , , ,

Ferragamo a anuțat săptămâna trecută schimbări la nivelul conducerii executive, locul lui Ferruccio Ferragamo fiind luat de Leonardo Ferragamo în funcția de președinte. Totodată, eticheta italiană de lux i-a confirmat pe Micaela Le Divelec Lemmi și Michele Norsa în posturile de CEO și Vice-Președinte Executiv. Lista numelor depusă de Ferragamo Finanziaria – holdingul care deține o participație de 54,28% dine ticheta de modă florentină – pentru reînnoirea consiliului de administrație, confirmă intenția mărcii de a menține un grad de continuitate la nivelul conducerii superioare.

Ferruccio Ferragam

Noul consiliu de conducere va fi corfirmat oficial pe 22 aprilie și va rămâne în funcție până la finalul anului 2023. Ferruccio Ferragamo, în vârstă de 75 ani și fiul cel mare al fondatorului Salvatore Ferragamo – s-a alăturat familiei în anul 1963 și a fost numit președinte în 2006, după ce a condus compania timp de-a lungul a douăzeci de ani. El a renunțat la rolul executive în 2020, atunci când managerul Michele Norsa s-a întors în cadrul grupului – în plină pandemie de coronavirus – Ferruccio păstrând totuși postul de președinte al Ferragamo Finanziaria.

Mai multe știri lifestyle AICI

În vârstă de 67 ani, Leonardo îi succede lui Ferrucio în zona executive. Acesta s-a alăturat etichetei în anul 1973, lucrând în divizia de producție a materialelor din piele. În 1976, a lansat business-ul cu încălțăminte pentru bărbați, iar în anul 1981 divizia pentru îmbrăcăminte masculine. Ulterior, el a preluat diferite roluri executive în cadrul grupului, supraveghind în mod special expansiunea internațională a mărcii omonime. Noul consiliu de administrație, cu zece membri în loc de treisprezece, include și alți doi membri ai familiei.

Salvatore Ferragamo (Sneaker)

Primul este fiul lui Ferrucio, Giacomo, acesta ocupându-se în prezent de divia de încălțăminte și articole din piele (bărbați/femei) a mărcii, el revenind în consiliul de administrație dup ce a renunțat la funcție în 2020. A doua persoană este Angelica Visconti, fiica Fulviei Ferragamo, aceasta urmând să se ocupe de canalele de vânzare en-gros și en-detail la nivel internațional. De menționat, eticheta de modă a fost lovită puternic de criza pandemiei de coronavirus, înregistrând o pierdere netă de 72 milioane euro. Detalii Salvatore Ferragamo AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI