Diana Farca, lansare online a distopiei „Noi doi”

By , in Creative on . Tagged width: , , , , , , , ,

Diana Farca – lansarea distopiei „Noi doi” va avea loc online, vineri, 27 martie, ora 19, pe pagina de autor, www.facebook.com/DianaFarcaWritings. Diana Farca are 31 de ani, o licență în drept și un masterat în dreptul afacerilor. A lucrat ca reporter și redactor-șef, la prima publicație online din România. A realizat și a prezentat emisiunea sociopolitică „Sub lupă”, a postului de televiziune “A7TV”, din București și colaborează cu „Timișoara Film Society”.

Diana Farca (Eleprint)

Primul film al asociației, „Pisica verde”, a rulat în rețeaua „Cinema City” și a câștigat premiul special la IPIFF – Festivalul Indie al Producătorilor Independenți de Film, în 2019. A inițiat proiectul “Ai parte de carte!”, prin care a utilat biblioteci rurale din Rep. Moldova, cu peste 10.000 de volume și predă ateliere de scris și desen copiilor. “La limită” e primul roman de ficțiune publicat, cu o prefață a criticului Alex. Ștefănescu. A cunoscut apoi iubirea și durerea ca sentimente îngemănate, decantate în romanul “Spitalul de suflete”, cu o prefață a Prof. Univ. Sorin Ciutacu. Anul trecut a scris primul scenariu, “Noi doi”, adaptat pentru tipar si a înfiintat editura “Eleprint”, care e concentrată pe descoperirea și promovarea tinerilor autori, în țară și în străinătate.

Diana Farca – Noi Doi

Romanul distopic e prefațat de scriitorul, scenaristul și editorul Dan Pleșa. „Timișoara Film Society” va ecraniza cartea, care are un mesaj simplu, limpede, alert: Din cauza memoriei selective, repetăm periodic greșelile trecutului, până îi decantăm lecțiile. “După un conflict nuclear la scară largă, planeta devine un deșert demografic. Marsala e orașul-stat ridicat pe eșafodul Lumii Vechi, care a fost erodată de lăcomie, excese și suprapopulare. Supraviețuitorii revin la povara preindustrializării, însă cea mai mare problemă a comunității austere nu e absența confortului, ci subpopularea.

Diana Farca (Eleprint)

În fuga nebună de păcatul adamic, oamenii confundă solidaritatea cu obediența și își cedează intimitatea în favoarea perpetuării speciei umane. În acest spațiu afectiv arid, David și Martina se îndrăgostesc și rup cutuma, ajutați de o suită de călăuze. Lumea e sugrumată de lăcomie și renaște prin iubire. Toți vrem să o schimbăm, însă orice drum începe cu noi, ca parte a Întregului”. Comenzile de pe site-ul www.dianafarca.com cuprind un mesaj personalizat, un semn de carte, transport gratuit și reduceri de prețuri, pe durata în care #stămacasă. Primul eveniment public va fi reprogramat, de îndată ce împrejurările ne permit și va cuprinde un minirecital al naistului Mădălin Luca. Să avem sănătate! Mai multe detalii AICI.