Despre design și respectarea stilului tradițional

By , in Travel on . Tagged width: , , , , , ,
XIV Toba Bettei

Hotelul japonez XIV Toba Bettei – deținut de grupul Resorttust Inc. – a fost inaugurat în martie 2016, dar clienții care îi trec pragul „plutitor” ar putea crede că s-au întors în timp cu câteva sute de ani. Realizat după planurile unei case a ceaiului de secol XIV (Karakasa-tei) a maestrului Sen no Rikyu, reședința se prezintă cu un tavan circular, panouri discrete și lemn natural lustruit – toate camerele fiind construite la nivelul apei pentru o oferi senzația de „plutire”.

XIV Toba Bettei

Această combinație – arhitectură japoneză clasică, scufundată în natură – a constituit sursa de inspirație a designerului de origine japoneză – domnul Nobuko Suzuki – interioarele camerelor de oaspeți ale reședinței fiind un omagiu adus stilului și modului prin care japonezii privesc spațiile de locuit. Mobilierul și liniile minimaliste, iluminatul discret și repetițiile rectangulare contribuie la aspectul tradițional al acestui loc. De asemenea, schema de culori include nuanțele japoneze obișnuite cu lacuri și inserțîi metalice: roșu aprins cu auriu, indigo cu argintiu, alături de muștar și cupru. Panourile shoji din lemn și hârtie vin să filtreze lumina, creând astfel un spațiu stratificat. Accentul pe tradiție este potrivit pentru localitatea Toba, un mic sat pescăresc din Peninsula Ise-Shima. Străzile sunt pavate cu piatră, în timp ce micuțele taverne izakaya și numeroasele altare întâlnite aici fac din acest loc un spațiu ce te poartă cu multe secole în urmă – oaspeții care ajung în regiune pot (chiar) participa alături de localnici la scufundări după moluște și homari, așa cum erau ele realizate în urmă cu sute de ani.

XIV Toba Bettei

Viziunea designer-ului Nobuko Suzuki merge pe ideea de reconstituire istorică, de reîntoarcere la tradițiile ancestrale, oferind oaspeților o parte din modul de viață japonez. „Am încercat să surprindem esența arhitecturii tradiționale japoneze, fără a construi o reședință complet tradițională”, a menționat domnul N. Suzuki. În acest scop, încăperile se prezintă cu o iluminare difuză, ce asigură momente de relaxare, alături regăsind suprafețe ceramice netede și canapele ce includ elemente din esență de lemn moale – decorul prezentându-se într-o linie contemporană. Camerele de baie, ce includ obiecte produse de compania INAX, dispun de cele mai noi tehnologii – maximizând confortul pe care reședința îl oferă celor care îi trec pragul. În fine, vă invit să dmirati această reședință și, dacă plănuiți să vizitați Japonia, să-l alegeți drept loc de relaxare. Mai multe detalii aici (Resort Trust).

XIV Toba Bettei