Chanel a deschis un magazin temporar în Paris!

By , in Trends on . Tagged width: , , , , ,

Chanel a inaugurat un nou magazin temporar de ceasuri și bijuterii pe Rue de la Paix, un nod comercial important pentru obiectele high-end din Paris. Deschiderea temporară a acestuia vine la puțin timp după ce a fost închis principalul magazin al mărcii – situat în Place Vendôme 18 – spațiul urmând să beneficieze de o renovare completă sub îndrumarea lui Peter Marino, un influent architect de origine americană și creator a unora dintre cele mai rafinate boutique-uri din industrie.

Chanel (inel din colecția Les Bijoux de Mademoiselle)

Noul magazin – situat pe celebra Rue de la Paix 15 – ocupă în acest moment fosta locație a mărcii britanice Dunhill, fiind poziționat în imediata apropiere a flagship-ului Cartier. Cum francezilor le place să numească astfel de spații “éphémère”, noul boutique Chanel va prezenta o colecție specială de bijuterii – compusă din cinci piese, cunoscute sub numele de Les Bijoux de Mademoiselle – cu referință la fondatoarea casei, Gabrielle “Coco” Chanel.

Mai multe știri din lifestyle AICI

Aceste inele îndrăznețe – cu elemente inspirate de epoca renascentistă și/sau bizantină – vor fi disponibile în cadrul acestui spațiu pentru următaorele șase luni. De altfel numele pieselor cuprinse în colecție au la bază (și) această sursă de inspirație – Venetian, Cruise sau Cambon – cel din urmă fiind o asociere cu sediul istoric al mărcii franceze. Chanel a cumpărat clădirea – ridicată la începutul secolului al XVIII-lea și situată pe Place Vendôme 18 – în anul 1997.

Chanel (inel din. colecția Les Bijoux de Mademoiselle)

Zece ani mai târziu, arhitectul Peter Marino a refăcut spațiul cu un amestec de stil art déco și opere de artă, rezultatul fiind o trimitere către estetica apartamentului privat al fondatoarei casei, Gabrielle “Coco” Chanel. Aflată în renovare, clădirea tradițională a mărcii urmează să-și deschidă porțile în 2022, la 90 de ani de la lansarea Les Bijoux – prima colecție high-jewerly creată de Gabrielle “Coco” Chanel (în anul 1932). Detalii Chanel AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI