Brunello Cucinelli, prezentare de modă la Solomeo!

By , in Trends on . Tagged width: , , , , ,

Brunello Cuccinelli a organizat un spectacol de pistă rar, deși marca italiană a ales să nu părăsească sediul din Umbria. Pentru prima dată, Brunello Cucinelli a fost listat în programul oficial al Milan fashion Week (MFW). Anterior, designer-ul s-a limitat la prezentări de modă în interiorul showroom-ul său din capitala modei italiene. Astăzi, într-o perioadă marcată de pandemia de coronavirus, B. Cucinelli a ales să-și prezinte creațiile prin intermediul unui clip realizat în Solomeo – un sat de la mijlocul secolului al XIV-lea – restaurant cu grijă și aflat în centrul business-ului său de modă.

Brunello Cucinelli – RTW – Toamnă 2021

Această spectaculoasă locație din Umbria – regiunea natală a designerului – a fost cadrul ideal pentru moda soft power a lui Brunello Cucinelli, clipul video începând cu o imagine a campanilei (turnul) orașului la apusul soarelui, deasupra unei văi cețoase. Camera te poartă pe străduțele micuțului oraș și de-a lungul clădirilor din piatră, plutind ulterior peste câmpurile arate, înainte de a te plasa în fața unui post-modern “proscenium” exterior. Sculptată în marmură, regăsim următoarea înscripție: “Tributo all’Umanita dell’Uomo”.

În cele din urmă, imaginea se mută pe modelele, îmbrăcate în cel mai fin cașmir, un material care poartă semnătura lui B. Cucinelli. Toate cele 15 modele – purtând măști de protecție – sunt surprinse într-o seră, cu imagini care ne dezvăluie dorința de a proteja mediul natural înconjurător. Pantaloni de tip newspaper-boy sunt însoțiți de cardigane țesute în stil intarsia, cu tonuri de culoare gri-pal, în timp ce paltoanele cu umeri moi  dispun de revere curbate; hanoracele și pantalonii din velur sunt completate de paltoanele din cașmir cu micro-nervuri.

Brunello Cucinelli. – RTW – Toamnă 2021

Colecția poate fi asemuită cu un studiu al tricotajelor contemporane, acestea fiind completate de paltoane în stil llama și veste shaggy, ușor strălucitoare – toate fiind interschimbabile în maniera B. Cucinelli. Un moment contemplative se poate spune, ținând cont că ne aflăm în plină prezentare a colecțiilor aferente sezonului toamnă/iarnă 2021 – a celor patru cele mai importante orașe din lume la acest capitol. O prezentare de modă susținută de o coloană sonoră semnată de compozitorul Adrian Bereguer. Detalii Brunello Cucinelli AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI