Al Faya Lodge, hotel și Spa în deșertul Sharjah

By , in Travel on . Tagged width: , , , , , , , , ,
Al Faya Lodge

Studioul de arhitectură Anarchitect a transformat câteva clădiri din piatră (Emiratele Arabe Unite) în Al Faya Lodge – un centru hotelier și Spa cu apă sărată din deșertul Sharjah. Complexul de clădiri care formează Al Faya Lodge este poziționat la baza Muntelui Alva, printre nisipurile roșii din Sharjah. Construit din piatră, în urmă cu cincizeci de ani, complexul găzduia odinioară o cafenea și un magazin alimentar, clădirea fiind adaptată pentru un hotel de tip boutique cu cinci camere.

Al Faya Lodge

Situat de-a lungul unui drum care traversează deșertul, noua clădire găzduiește un Spa cu apă sărată și o piscină în aer liber. Pentru a integra construcția în mediul înconjurător, studioul de arhitectură a utilizat culoarea ruginie – în elementele noi ale clădirii – pentru a evidenția intervențiile asupra vechii reședințe din piatră. De asemenea, metalul colorat a fost ales pentru a echivala cu depozitele bogate de minereu de fier din regiune, acestea fiind situate în apropiere de unul dintre primele puțuri de petrol construite în Emiratele Arabe Unite. “Condițiile din deșert prezintă o căldură extremă în timpul verii, cu expunere intensă și prelungită la soare, deci este important să luăm în considerare acești factori atunci când am proiectat forma clădirii”, a explicat Jonathan Ashmore (Fondator și Director al Anarchitect, studiou cu sediul în Londra). “Alegerea materialelor potrivite este foarte importantă.

Al Faya Lodge

Clădirile ridicate în deșert sunt expuse la toate fenomenele meteo prezente aici: lumina soarelui, ploaie, furtuni de nisip și altenanța temperaturii (scăzute noaptea și extreme de fierbinți ziua), adaugă dl. Ashmore. Materialele utilizate includ betonul și piatra (din surse locale), terasele fiind ridicate deasupra nivelului nisipului, cu acoperișuri și panouri care asigură oaspeților umbră în deșertul extrem de fierbinte. Betonul polișat, granitul și travertinul sunt utilizate pentru a oferi durabilitate, în timp ce camerele sunt realizate plin placare cu lemn de esență tare. Al Faya Lodge beneficiează de propriul său luminator, în timp ce Master Suite-ul dispune de ieșire la o terasă situată pe acoperiș. Hotelul este proiectat pentru a fi rezervat în întregime, astfel încât oaspeții să se poată bucura de ședințele relaxante la Spa și piscină (în particular). De asemenea, reședința dispune de o recepție, sală de mese și terasă în aer liber – în construcția lor fiind utilizate doar materiale adaptate climatului în care este situată clădirea. Mai multe detalii aici (Al Faya Lodge). Sursă – Dezeen/Sharjah Collection; Foto – Fernando Guerra.

Al Faya Lodge