Van Cleef & Arpels, colecție Romeo și Julieta

By , in Trends on . Tagged width: , , , , , , ,

Casa de bijuterii relatează povestea romantică – imaginată de marele William Shakespeare – în bijuterii prețioase, cu un aer renascentist opulent. Prezentată în timpul săptămânii Paris Couture din luna iulie, colecția Romeo & Julieta ne conduce în universul lui Romeo Montague și Julieta Capulet. Compusă din o sută de piese, noua colecție surprinde drama desfășurată între cei mai cunoscuți iubiți din istoria literaturii. Pentru acest an, cunoscuta tragedie a lui William Shakespeare reprezintă punctul central al acestei colecșii de bijuterii, nefiind prima data când casa van Cleef & Arpels a apelat la piesele marelui dramaturg: în 2003, o întreagă colecție a fost dedicate pieseicomediei romantice “Visul unei nopți de vară”.

Van Cleef & Arpels – Matrimonio (Romeo & Julieta)

Chiar dacă dragostea poate fi o temă eternă, Romeo și Julieta de astăzi au fost actualizate. Romeo este realizat din safire albastre și lapislazuli, în timp ce Julieta este îmbrăcată în safire portocalii, rubine și granate. O piesă care ni-l prezintă pe Romeo înclinându-se grațios pentru a-I oferi Julietei un buchet de flori în nuanțe de mov, culoare ce simbolizează amestecul albastru și roșu al celor două case feudale. Cuplul a apărut pentru prima dată în ofertele Van Cleef & Arpels în anul 1951, atunci când casa de bijuterii a produs o broșă stilizată Romeo și Julieta. În conformitate cu tradiția casei, Van Cleef & Arpels allege în fiecare an diferite narațiuni sau teme pentru colecțiile sale “high jewellery”. Ultimul deceniu a fost dedicat poveștilor imaginate de Frații Grimm – modele cu secrete și elemente ascunse; o colecție special a fost California Dreaming – bijuterii inspirate de cele Șapte Mări și o colecție strălucitoare care evocă Legendary Balls din secolele trecute. Deși Van Cleef & Arpels utilizează diferite setări misterioase, construcțiile elaborate și o abundență a celor mai fine pietre prețioase, bijuteriile se prezintă o gamă largă de stiluri. Culorile bogate și obiectele ornate din aur evocă bijuteriile epocii alături de referințe literare despre Verona, precum ar fi celebrul balcon – completat cu ideră. Detaliile abundă: partea din spate a broșei #Balcony îi dezvăluie pe Romeo și Julieta ținându-se de mâini, turnate în aur și ascunse de lumea înconjurătoare.

Van Cleef & Arpels – Romeo & Julieta

Culoarea este folosită în mod intelligent în această narațiune de pietre prețioase. Referirile la Romeo și familia Montague sunt marcate de utilizarea pietrelor în nuanțe de azur, în timp ce Julieta și familia Capulet sunt conjugate în tonuri de roz și roșu. Un exemplu este colierul #Matrimonio, o piesă în care safirul regal și lapislazuli – care reprezintă familia Montague – sunt îmbinate cu rubinele, safirele roz și granatele roșii care simbolizează familia capulet. Brățara #Innamorato – cuvântul italian pentru dragoste – are în compunerea ei safirele roz povestesc despre unirea celor două case feudale. Totodată, cele trei smaralde ale brățării #Lovers’Path ne amintesc de misterul iubirii, în timp ce roșul sângeriu al rubinului birmanez din inelul #Filtrod’Amore ne vorbește despre pasiune și tragedie. În schimb, bazinele adânci ale acvamarinele de 50 carate ale brățării #Fonte evocă fântânile răcoroase ale Renașterii Veronei, creând un fundal luxuriant în această poveste a iubirii zădărnicite. În fine, Van Cleef & Arpels este una dintre puținele case care dă viață unor povești atât de elaborate în colecțiile sale de bijuterii. Dar, după cum arată această colecție, bijuteriile au puterea de a ne teleporta în lumea lui Shakespeare fără ca un singur cuvânt să fie rostit. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.