Schiaparelli a marcat debutul lui Daniel Roseberry

By , in Trends on . Tagged width: , , , , , , , ,

Segmentul de modă își aduce întotdeauna de un singur debut. Prin urmare, acest sentiment a fost regăsit în cadrul primei colecții semnate de Daniel Roseberry (originar din Texas, Statele Unite) pentru casa Schiaparelli. Odată stinse luminile, Roseberry a dat semnalul începerii show-ului, el ocupând un loc central pe scenă – a unui designer aflat în timpul creației – în timp ce piesele noii colecții “curgeau” pe pistă.

Schiaparelli
Foto – Schiaparelli

Creativitatea este elementul central al colecției, desenul pieselor vestimentare fiind punctul central al show-ului. O prezentare ce ne este explicată chiar de Daniel Roseberry: “Desenul unei colecții are întotdeauna un început. În cazul noii colecții, pot spune că el a început într-un mic studio – în luna septembrie – situat în Chinatown”. Cu un trecut ce i-au purtat pașii – timp de un deceniu – în cadrul Thom Browne (o marcă deținută în acest moment de grupul Zegna), Daniel a înțeles că o prezentare bună trebuie să devină o operă de artă în sine. Iar perioada petrecută la Thom Browne și-a spus cuvântul, oferind încrederea atât de necesară la prezentarea primei sale colecții. Un show deschis de o duzină de ținute de zi. Blazere impecabil tăiate sau superbe redingote regimentale, purtate alături de corsete și colanți în culoarea pielii, accesorizate cu elemente metalice. Parkas în nuanțe de verde sunt completate de trene double. Ținute din piele se termină sub sânii unui model ce poartă o eșarfă aurie în jurul gâtului.

Schiaparelli
Foto – Schiaparelli

Pentru ținutele de seară, Daniel Roseberry a “injectat” atingerile suprarealiste ale mărcii, detaliile fiind completate de elemente animal prinț realizate din pietre de mici dimensiuni. De asemenea, designerul a prezentat câteva rochii remarcabile – ce includ cristale – asortate cu jachete, nuanțe sportive miniaturale regăsindu-se în jachetele supradimensionate. “Practic, am petrecut luna decembrie mergând prin centrul orașului, la mijlocul iernii New York-eze, către studioul meu. Totodată, în cursul a patru săptămâni am reușit să-i aducem dlui. Diego della Valle prima propunere de colecție, acest aspect arătând momentul în care eram”, a menționat Daniel Roseberry pentru un site de specialitate de peste ocean. De altfel, Roseberry este în mod clar un designer talentat și, în mod remarcabil, după doar un sezon, unul dintre cei mai implicați oameni din atelierul său. Daniel este cel de-al treilea couturier al casei Schiaparelli de când miliardarul Diego della Valle a preluat marca, Roseberry fiind cel mai bun designer de până acum. Astăzi, Schiaparelli a devenit un brand relevant, modern și competitiv.

Schiaparelli
Foto – Schiaparelli

Un alt reper important a fost alegerea locației, una destul de inspirată, în principal datorită rivalității existente între Elsa Schiaparelli și Coco Chanel – Daniel prezentându-și colecția în istoricul bloc Chanel din Paris. Cu toate acestea, Roseberry a suferit de unul dintre defectele predecesorilor săi: lipsa unei bune editări. Schiaparelli avea o imaginație atât de fertilă, încât AND-ul ei imens a dus la o luptă aproape perpetuă a succesorilor săi, în încercarea lor de a se apropia de linia imaginativă a casei. Născut la Dallas (Texas – Statele Unite), Daniel Roseberry s-a mutat la New York pentru a studia designul vestimentar, înainte de a se alătura mărcii Thom Browne. Astăzi, debutul lui Daniel s-a petrecut în fața criticilor și editorilor de modă, precum a celor mai cunoscuți stiliști din Paris, colecția prezentată de el fiind remarcată prin inteligență, bogăție a detaliilor și inventivitate. În fine, vă invit să admirați câteva piese din această colecție, urmând să vă ținem la curent cu evoluția casei Schiaparelli. Mai multe detalii despre produsele casei sunt disponibile aici (ROSEBERRY).

Schiaparelli
Daniel Roseberry. Foto – Schiaparelli