Raf Simons se alătură Prada în poziția de Co-Creative Director

By , in Trends on . Tagged width: , , , , , , , , , , ,

Raf Simons s-a alăturat etichetei de modă Prada în calitate de Co-Creative Director. Designer-ul va lucra în parteneriat cu Miuccia Prada, el urmând să aibă responsabilități egale în c eprivește contribuția creativă și luarea deciziilor. Începând cu 2 aprilie 2020, prima colecție Prada – creată de Miuccia Prada și Raf Simons – urmează să fie prezentată în cadrul show-ului primăvară/vară 2021 ce urmează să aibă loc în luna septembrie la Milano.

Miuccia Prada & Raf Simons – Conferința de presă

“Acest parteneriat, care cuprinde toate aspectele creative ale etichetei Prada, s-a născut dintr-un profund respect reciproc și dintr-o conversație deschisă”, a explicat un reprezentant al mărcii pentru presă. “Este o decizie reciprocă, propusă și determinate de voința ambelor părți. Aceasta deschide un nou dialog între un designer recunoscut la nivel internațional și o marcă cu influență”. Parteneriatul va reprezenta, de asemenea, o nouă abordare a definiției direcției creative pentru un brand de modă – o provocare puternică la ideea de singularitate a autorului creativ – arătând, în același timp, o întărire a puterii creative într-un peisaj cultural aflat într-o continuă schimbare.

Miuccia Prada

“Pe măsură ce lumea se schimbă, la fel se întâmplă și cu creativitatea”, se menționează în comunicat. “Sinergia acestui parteneriat este de anvergură. Este o reacție la epoca în care trăim – o perioadă cu noi posibilități, care permite o abordare diferită la metodologiile consecrate. De asemenea, poate fi privit ca un prim pas către scopuri mai largi de interacțiune – inițierea schimbului liber și a colaborării, punerea în discuție a convențiilor creative”.

Raf Simons

Prada este cunoscută pentru identificarea inovatoare și disponibilitatea de a impinge constant granițele, de a experimenta și profita de oportunități de creștere. “valorile și etosul distinct al mărcii Prada rămân neschimbate: acest dialog creativ este o reiterare a filozofiilor celor doi protagoniști – Miuccia Prada și Raf Simons”, se menționează de către un reprezenatnt al bradului italian. “Este perfect în ton cu istoria individuală a fiecărui designer, mai ales atunci când vorbim de reinventare, provocare, explorare curajoasă și de punerea în practică a ideilor curajoase – reunite în acest moment”. Mai multe detalii despre Prada sunt disponibile AICI.