Paris și Milano amână show-rile masculine de vară

By , in Trends on . Tagged width: , , , , , , , ,

Paris și Milano (cu organismele Fédération de la Haute Couture et de la Mode și Camera Nazionale della Moda Italiana din Milano (CNMI), societățile care patronează show-urile de modă din Franța și Italia, au decis să amâne următoarele sezoane de prezentare a modei masculine și Haute Couture din această vară. Măsurile sunt cele mai recente perturbări intervenite în calendarul internațional de modă, cauza fiind răspândirea Covid-19 de-a lungul Europei.

Paris & Milan (Fashion Week)

De altfel, organizația franceză a anunțat într-un comunicat de presă că, “Lucrăm active alături de membrii noștri pentru a găsi alternative potrivite”, fără a sugera totuși o lună de dsfășurare. “În lumina răspândirii epidemiei de Covid-19 la nivel internațional, sunt necesare decizii puternice pentru a asigura securitatea și sănătatea membrilor caselor de modă și a tuturor celor care lucrează în industria noastră. În consecință, Consiliul de Administrație al Fédération de la Haute Couture et de la Mode a luat decizia ca, în condițiile actuale, ediția Paris Fashion Week pentru bărbați – programată în perioada 23 – 28 iunie 2020 – și săptămâna Haute Couture – programată în perioada 5 – 9 iulie 2020 – să nu se mai țină”.

Paris & Milan (Fashion Week)

Într-o mișcare asemănătoare, CNMI a menționat că Milan Fashion Wek (pentru bărbați) – programată în periaoada 19 – 23 iunie – va avea loc în timpul săptămânei modei pentru femei din luna septembrie. “Decizia a fost necesară în urma situației dificile cauzate de răspândirea pandemiei Covid-19”, a declarat CNMI. De asemenea, comunicatul menționează că, “se lucrează la noi formate digitale și moduri de prezentare” – pentru Milan Menswear – prin intermediul platformelor B2B și B2C. În același timp, FHCM din Franța a anunțat un blocaj total al activității, odată cu introducerea noilor măsuri de protecție de către guvernul francez (măsuri prelungite până la 15 aprilie 2020).

Paris & Milan (Fashion Week)

Paris și Milano (FHCM și CNMI) au susținut în urmă cu câteva zile o conferință video cu alte organizații implicate în sectorul de modă, precum British Fashion Council (Londra – UK) și Council of Fashion Designers of America (New York – SUA), realizând un front comun în ce privește anularea unor evenimente de prezentare în această perioadă. Deocamdată, alte două sezoane ale modei europene din această vară încă nu și-au schimbat datele de desfășurare: London Fashion Week Bărbați – Londra) și Pitti Uomo (Florența), ambele fiind programate pentru luna iunie. Cu toate acestea, se pare că BFC are în vedere desfășurarea unui sezon complet digital și este așteptată o decizie în cursul săptămânii viitoare, în timp ce Pitti a anunțat că o decizie finală va fi luată în data de 2 aprilie.