Gucci prezintă Cruise Collection la San Francisco

By , in Trends on . Tagged width: , , , , , , ,

Gucci a anunțat următoarea destinație pentru prezentarea Cruise Collection, evenimentul mărcii – originare din Florența – fiind una dintre ultimele opriri din calendarul global al show-urilor de modă, numeroase alte etichete alegând să pună în scenă prezentări spectaculoase în diferite zone ale planetei. Astfel, la trei zile după eveniemntul Gucci, este rândul mărcii Prada să-și prezinte (în Japonia, 21 mai) colecția; la patru zile distanță, vine rândul etichetei Max Mara la Sankt Petesburg.

Gucci Cruise Collection

Giorgio Armani este următorul brand care își va prezenta colecția, locul de desfășurare fiind Dubai – pe 17 aprilie – momentul ales fiind unul special: se niversează zece ani de la darea în folosință a celui mai înalt și luxos hotel din regiune, Burj Al Khalifa. De asemenea, Hermès a ales Londra pentru prezentarea colecției sale (28 aprilie), în timp ce Chanel este prezentă pe Insula Capri pe 7 mai – cu doar două zile înainte ca eticheta Christian Dior să fie prezentă în Lecce (capitala regiunii Puglia), locul de naștere al Mariei Grazia Chiuri (Directorul Creativ al Casei). Anul trecut, Alessandro Michele (Directorul Creativ al casei Gucci) a ales ca loc de prezentare a colecției Muzeul Capitolin, situat în inima Romei Antice, subliniind astfel preferința sa pentru locații simbolice din punct de vedere cultural.

Gucci Cruise Collection

Au urmat prezentări în locații diverse, precum Dia Art Foundation (New York); Cloisters din Westminster Abbey; Galeria Palatină din Palazzo Pitti (Florența) și, poate cel mai spectaculos, în vechiul cimitir roman din Promenade Des Alyscamps (Arles). “Alessandro Michele a ales orașul din nordul californiei pentru trecutul său liberal.  Un creuzet cultural și locul a numeroase momente istorice care au modelat lumea, San Francisco fiind un simbol al libertății, un spațiu unde au fost cultivate antidoturi la discriminare și semțnate semințele care au dus la liberatea de exprimare”, se menționează într-un comunicat emis de Gucci. “Acest spirit reprezintă viziunea lui Alessandro Michele pentru Gucci: acceptarea diversității și dreptul de a lua decizii singur. Prezentarea Cruise Collection în orașul Californian îl va reconecta cu cea mai personală rațiune de a fi: o sărbătoare și o validare a auto-exprimării, emancipare și, în final, libertatea”, menționează reprezentanții etichetei de modă italiene. Detalii AICI.