Grupul Frasers preia o cotă de 12,5% din Mulberry

By , in Trends on . Tagged width: , , , , , , , , , ,

Grupul Frasers a nunțat preluarea unei participații de 12,5% din marca de lux Mulberry. Mișcarea este cu siguranță una surprinzătoare, chiar dacă are sens. Având în vedere direcția pe care grupul o are în acest moment – odată cu preluarea de către dl. Mike Ashley – și, mai ales, după achiziția a 65% din acțiunile grupului Sports Direct. De altfel, Mulberry a avut o prezență îndelungată în magazinele operate de grupul House of Fraser, compania intenționând să deschidă mai multe magazine Fraser – precum și să opereze lanțul de top Flannels.

Mulberry Bags

Se pare că există un raționament comercial clar în spatele acestei mișcări. Ca multe dintre afacerile grupului, Mulberry a avut parte de mai multe provocări – un aspect observat în preșul acțiunilor sale. Ajunse la 1132,50 puncte în septembrie 2016, acțiunile mărcii au început să scadă brusc acum doi ani, în acest moment o acțiune valorând circa 250 puncte. Un preț care duce capitalizarea pe piață a companiei la circa 150 milioane Lire Sterline. Ținând cont de acest preț, este de la sine înțeles că Frasers nu a trebuit să plătească o sumă imensă pentru achiziția procentului de 12,5% din acțiunile Mulberry (chiar dacă cele două companii nu făcut public prețul acestei achiziții).

Mulberry Bags

Conform unei declarații oferite de Mike Ashley, “Grupul Frasers este încântat să anunțe că obținut 12,5% din acțiunile Mulberry Group plc. Mulberry este unbrand global de lux, cu o bogată moștenire britanică. O prioritate strategică esențială pentru Grupul Frasers o reprezintă propunerea de vânzare și crearea unor relații puternice cu mărci terțe. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm îndeaproape cu Mulberry, în beneficiul acționarilor ambelor companii”. O achiziție care indică direcția pe care Grupul Frasers o face în direcția pieței de lux, în condițiile în care accesoriile Mulberry se vând la prețuri care încep de la 3500 Lire Sterline. Mai multe detalii AICI.