Ellie Saab, inspirație regăsită în China și Asia de Est

By , in Trends on . Tagged width: , , , , , ,

În timp ce oaspeții își ocupau locurile, muzica ambientală indica faptul că Ellie Saab regăsise sursa de inspirație în China – sau Asia de Est, într-un sens mai larg – indiciul fiind confirmat odată cu apariția primelor modele pe podium. Rochiile sunt marcate de armonie în construcția lor, artizanatul fiind omniprezent, liniile aducând aminte de împărătesele și femeile de rang înalt ce își expuneau frumusețea, eleganța și influența la curtea Imperială a Chinei.

Ellie Saab
Foto – Ellie Saab

Materialele utilizate includ catifeaua, satinul sau tulul – bogat ornate cu bijuterii – siluetele oferind ținute perfecte pentru ceremonii, romantice sau chiar regale. Trenele sunt laborioase, completate de fante până la coapse, în timp ce mânecile largi – de tip kimono – vin să completeze ținutele. Broderiile sunt generoase, modelele subtile sugerând o floră și faună extrem de bogată, mai mult abstracte decât figurative, ca și cum ar fi fost surprinse în mișcare, ele putând fi regăsite și pe articolele de îmbrăcăminte regale. De asemenea, au existat o serie de rochii ale căror suprafețe nu ofereau privitorilor paiete sau mărgele – ceea ce reprezintă o surpriză, ținând cont de înclinația designerului libanez pentru astfel de accesorii – cu siguranță astfel de ținute fiind bine primite de publicul feminin.

Ellie Saab
Foto – Ellie Saab

În nota colecției, Ellie Saab a menționat: “Am fost întotdeauna atras de cultura Asiei de Est, pentru această colecție lăsându-mi mintea să se scufunde în substratul ei bogat, explorând volume imperiale în combinație cu semnătura clasică a casei”.  Accentele taliei ne arată foarte clar această direcție: “În acest sezon, de cele mai multe ori, ținutele vestimentare au fost îmbunătățite cu centuri compuse din discuri de aur bine conturate”. În tot acest timp, coloana sonoră a oscilat între Thom Yorke și Ryuichi Sakamoto, subliniind melanjul contemporan dintre est și vest, care, indiferent de motiv, se dovește a fi extrem de atrăgător când vorbim de modă…. și numai. În fine, ținutele colecției au fost realizate în mod sofisticat, elementele tradiționale fiind reinterpretate din punct de vedere artistic. Mai multe detalii despre colecție sunt disponibile aici (CHINA).

Ellie Saab
Foto – Ellie Saab