Dolce & Gabbana, invitație la safari

By , in Trends on . Tagged width: , , , , , , , , , , ,

Dolce & Gabanna a început prezentarea de modă în acordurile coloanei sonore din filmul Il Gattopardo, filmul clasic al regizorului Luchino Visconti. O invitație de admira tiparul leopard, piesele vestimentare fiind o referire la o eră a optimismului – safariul African din anii 1950. Pentru a ilustra această epocă, eticheta de modă italiană a propus modul Mogambo, cu versiuni purtate în epoca în care staruri precum Grace Kelley și Ava Gardner făceau furori în lumea cinematografiei cu imprimeuri leopard.

Iar prezentarea nu avea cum să iasă din acest tipar, modelele defilând cu jachete dandy safari, pantaloni cu linie slim, bluze leopard din șifon cu pantaloni scurti de tip militar și salopete elegante. Toate aceste ținute sunt prezentate într-un moment în care comunitatea globală este “obsedată” de dispariția rapidă a vieții sălbatice din Africa. Au urmat paltoane si pelerine cu imprimeuri leopard, corsete cu rafie tribal și rochii din mătase cu imprimeuri animal-print. La jumătatea prezentări, bărbații au adus safari-ul înapoi în Sicilia, semnătura acestei regiuni fiind regăsită în rochiile și lenjeria realizate în nuanțe de negru. Pentru seară, rochiile de tip zebra și cele cu imprimeuri de mari dimensiuni sunt acompaniate de cunoscuta melodie Welcome to the Jungle de Jamie Lewis. O colecție urmărită de artiști precum Monica Bellucci și Bianca Balti, actrița americano-japoneză Tina Tamashiro sau vedeta Lisa Vanderpump, cu o seară înainte Dolce & Gabbana organizaând unul dintre cele mai amuzante cocktail-uri ale sezonului.

Un eveniment desfășurat pe Via della Spiga, într-o clădire destinată shopping-ului modern, pe o masă de mari dimensiuni fiind prezente roti mari de parmesan, buchete de trandafiri sălbatici și deliciosul vin sicilian. De altfel, sicilienii se mândresc cu ospitalitatea lor proverbială, iar vinul roșu – cultivat pe pantile Muntelui Etna – a fost liantul care marcat evenimentul de modă al acestui sezon. La fel ca mulți alți designeri – prezenți la la Milan Fashion Week – duo-ul pare să se întoarcă din vacanță: nu face progrese mari în ceea ce privește creativitatea, ci oferă un produs elegant și îmbietor. De altfel, Domenico a făcut în această vară tradiționalul său pelerinaj la Fatima – o călătorie la unul dintre cele mai sfinte locuri ale creștinătății, Fecioara Maria înfățișându-se aici de mai mi multe ori. Cu toate acestea, ținutele prezentate săptămâna trecută sunt o afirmație senzuală și mai puțin virginală, un apel la dreptul femeilor de a arăta atrăgător și sexy. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

Show-ul de prezentare aici – Dolce & Gabbana.