Chanel, noua bibliotecară chic & sexy

By , in Trends on . Tagged width: , , , , , , , , ,
Chanel

Există o viziune nouă în cadrul Chanel, atât în departamentul de creație, cât și pe scenă. O vizune care se remarcă în personaje inteligente, care poartă chiar și ochelari de citit pe podium. În show-ul care a marcat debutul lui Virginie Viard pentru Chanel – și al doilea după debutul colecției cruise din luna mai – noul Creative Director a adus creațiile casei într-o bibliotecă. Trei niveluri au fost dedicate prezentării – o structură enormă în formă de tambur a fost construită în locația preferată a mărcii: Grand Palais.

Chanhel
Foto – Chanel

Încă de la început trebuie remarcată schimbarea pe care Virginie caută să o aducă mărcii, după câteva decenii în care Karl Lagerfeld s-a aflat la conducere, dna. Viard riscând cu siguranță autoritatea și AND-ul Chanel. Însă, cu toate neajunsurile – inevitabile după moștenirea lui Karl Lagerfeld – se observă apariția unei noi siluete, viitorul putând să-i aducă acesteia o influență majoră în segmentul de modă. În ce privește ținutele, acestea sunt elegante: o serie piese vestimentare, tăiate în lateral, sunt finisate cu butoane mari de perle și produse din lână bouclé în nuanțe Imperial Roman și Coco Beige. Pantalonii sunt asortați cu jachete (multe dintre ele cu mâneci scurte), în timp ce fustele sunt tăiate până la coapsă. Pentru seară, Virginie a ales ținute în nuanțe de alb și negru, linia fiind completată de stilul Catherinei de’Medici, atât de favorizat de Mademoiselle Chanel. De altfel, umbra faimoasei regine din perioada renascentistă oferă unele dintre cele mai frumoasei idei. O rochie este completată de o jachetă dublă, în timp ce rochiile de tip tuxedo vin să ofere o extraordinară distincție purtătoarei.

Chanel
Foto – Chanel

O colecție bine făcută și adesea magnifică, cu toate că unele piese pot părea mai grave. Fundalul muzical este asigurat Portishead, “Give me the reason to love you” fiind o coloană sonoră de bună calitate, în timp ce audiența freamătă la vederea pieselor vestimentare. Cu toate acestea, în tmp ce “la mode” este impresionantă, se simțea acea lipsă a magiei trcutului. Evenimentul a fost unul somptuos, ținutele defilând în compania unor romane clasice, detaliile – precum canapelele Louis XIV – făcând referire la eleganța simplă a unei intelectualități pierdute. De altfel, Chanel – ca mai toate etichetele mari de modă – se prezintă pe sine ca pe un negustor de vise, un povestitor ale cărui produse frumoase vă pot transforma viața. Așa este. Cu toate acestea, Chanel este o “mașinărie” bine unsă, noua colecție fiind foarte bună din punct de vedere comercial. Evident, aplauzele au fost oferite în picioare – în prezența celor mai discreți proprietari din modă, Alain și Gerard Wertheimer – chiar dacă, în mod inevitabil, vor exista întrebări cu privire la viitorul pe termen lung al casei. În fine, când un designer părăsește scena, succesorul său se confruntă cu o sarcină dificilă… aceea de a păstra linia ascendetă a etichetei și de a păstra atenția publicului asupra ținutelor sale vestimentare. Mai multe detalii despre colecție sunt disponibile aici (LIBRARIAN).

Chanel
Foto – Chanel