Chanel închide trei facilități de producție

By , in Trends on . Tagged width: , , , , ,

Chanel a decis să închidă principalele facilități de producție din vestul Europei: Franța, Italia și Elveția; acestea sunt închise fie complet, fie parțial, conform unui anunț al casei de modă. “Chanel a luat decizia, în conformitate cu cele mai recente instrucțiuni guvernamentale, să închidă timp de două săptămâni și, treptat, toate locurile d eproducție din Franța, Italia și Elveția (ceasuri), precum și spațiile de lucru Haute Couture și Ready To Wear, Craft & Jewellery”, a declarat un representant al etichetei de lox.

Chanel – Lifestyle Images

De asemenea, se menționează că unele facilități sunt închise parțial, deoarece spațiile necesită cel puțin o prezență minima din motive de securitate. “Producția este oprită. Unele spații de distribuție funcționează cu o pezență foarte limitată a angajaților, asigurându-se astfel o continuitate a activității atunci când acest lucru este necesar. În aceste cazuri, echipele foarte mici beneficiează de condiții consolidate pentru a-și proteja sănătatea și siguranța. Li se cere să respecte instrucțiunile de distanțare socială și să limiteze interacțiunile fizice”.

Chanel – Boutique in Paris

Eticheta de modă și-a închis deja toate boutique-rile din franța și Italia, în timp ce ambele țări au intrat în carantină. Luni, Franța a intrat într-un blocaj de 15 zile, cetățenii ieșind din case doar cu permisiune scrisă și pentru a vizita magazine alimentare, farmacii, bînci, oficii poștale sau agenții de presă. “Munca la distanță a fost generalizată pentru toți angajații care lucrează în birouri. Chanel s-a angajat în această perioadă să mențină remunerația tuturor angajaților săi, pe lângă sistemul legal implementat de guvern”, adaugă un representant al mărcii.

Chanel – Lifestyle Images

În Franța, mii de companii au activat deja reglementările privind dreptul muncii care permit angajarea parțială a personalului care lucrează de acasă, permițând angajatorilor să primească ajutor financiar din partea guvernului. În plus, Chanel menționează că “reflectează asupra celei mai bune modalități de a se alătura eforturilor de a lupta împotriva epidemiei de Covid-19 și de a contribui la eforturile naționale de solidaritate, în special pentru a sprijini medicii și personalul spitalelor într-un context extrem de dificil”. Detalii despre produsele mărcii AICI.