Cannes Film Festival a fost amânat

By , in Creative on . Tagged width: , , , , , , , ,

Cannes Film Festival, cea mai mare sărbătoare a cinematografiei europene și o destinație de modă importantă, a fost amânat, după cum au anunțat organizatorii evenimentului. “Cannes Film Festival nu se poate desfășura la data programată – în perioada 12 – 23 mai – în considerare fiind luate mai multe opțiuni pentru a păstra condițiile de carantină impuse de pandemia Covid-19, evenimentul fiind amânat până la finalul lunii iunie sau începutul lunii iulie 2020”, conform unui comunicat emis de organizatorii evenimentului.

Cannes Film Festival

“În acest moment al crizei globale, gândurile naostre se îndreaptă către victimele Covid-19 și ne exprimîm solidaritatea cu toți cei care luptă îmotriva bolii”, au marcat organizatorii festivalului. Desi dedicat filmului, Cannes este unul dintre orașele principale pentru industria modei. Cele mai influente case de modă francize și italiene trimit numeroase echipe pe Riviera Franceză – în fiecare an – pentru a îmbrăca numeroasele vedete care pășesc pe covorul roșu de la Cannes. Multe case oferă invitaților seri de gala și cine, în parteneriat cu principalele publicații de modă, de-a lungul festivalului. De asemenea, Cannes joacă un rol vital pentru industria bijuteriilor de lux, branduri precum Chopard și de Grisogono găzduins evenimente cu sute de invitați.

Cannes Film Festival

Mai mult decât atât, orașul de pe litoralul Mării Mediterane se mândrește cu un număr mare de magazine emblematice din lumea modei. Practic, festivalul de film – ediția din acest an ar fi fost cea de-a 73-a – l-a ales pe cunoscutul producător American de fil Spike Lee în funcția de președinte al juriului, el fiind și prima persoană de culoare care ar fi ocupat această prestigioasa funcție, el fiind și câștigător al Marelui Premiu în 2018 cu filmul “BlacKkKlansman”. “De îndată ce situația din Franța și la nivel internațional o va permite, vom face cunoscută decizia în privința organizării evenimentului, în convergență cu deciziile Guvernului Francez și ale Primăriei orașului Cannes”, anunță organizatorii evenimentului monden. Mai multe detalii AICI.