Brunello Cucinelli, venituri în creștere pe anul 2019

By , in Trends on . Tagged width: , , , , , , , ,

Brunello Cucinelli continua să crească discret și a confirmat recent intenția de a-și dubla veniturile în următorii zece ani. Eticheta de modă italiană a descris anul 2019 drept “unul dintre cei mai buni ani din istoria mărcii”, conform celor declarate de fondatorul și președintele Brunello Cucinelli. Iar această creștere semnificativă se traduce în venituri globale de aproximativ 607,8 milioane Euro, performanța piețelor internaționale ale etichetei italiene fiind cu 11,4%, aceasta fiind determinată o creștere globală a vânzărilor de 9,9%, în timp piața italiană a contribuit cu circa 1,9%.

Brunello Cucinelli Collection

De asemenea, veniturile pe zona Europei au crescut cu circa 12,9% – până la 184,9 milioane Euro – în timp ce rezultate pe regiunea America de Nord au fost pozitive, în creștere cu 8,9%, iar China continentală cu aproximativ 14,7%. “Având în vedere vânzările extrem de satisfăcătoare din perioada de toamnă/iarnă trecută, numărul de comenzi pentru colecția sezonului primăvară/vară 2020 și debutul – foarte favorabil – al colecțiilor de toamnă/iarnă 2020, lucrăm cu ușurință și așteptăm o creștere ușoară a veniturilor, profiturilor și imaginea mărcii noastre pe parcursul anului 2020”, a menționat într-o declarație de presă dl. Brunello Cucinelli.

Brunello Cucinelli – FW 2019/2020

Practic, eticheta a înregistrat performanțe positive pe toate canalele de distribuție: comerțul cu amănuntul a crescut cu 14,6%, comerțul cu ridicata a monobrandului a crescut cu 7,7%, iar cel cu ridicata cu aproximativ 4,1%. Începând cu 30 septembrie 2019, Brunello Cucinelli a operat la nivel internațional 106 magazine monobrand, o creștere substanțială față de 2018 (următoarea deschidere fiind programată în cartierul Meatpacking din New York). O perioadă ce a marcat Brunello Cucinelli de investiții semnificative în cadrul planului său strategic pe 2019 – 2021, cu o valoare de circa 53 milioane Euro. Reamintim, eticheta de modă Brunnelo Cucinelli este disponibil și în România, showroom-ul fiind situat în Calea Dorobantilor Street No. 198.