Brunello Cucinelli, colecție “Minimal Allure”

By , in Trends on . Tagged width: , , , , , , , , , ,
Brunello Cucinelli

Colecția toamnă/iarnă (2019) pentru femei își are rădăcinile în identitatea distinctă a lui Brunello Cucinelli, transpunând patrimoniul bogat al mărcii într-un cadru de feminitate modernă și sofisticată. Stilul reflectă un sentiment clar de apartenență la o lume bine echilibrată, lipsită de excese, ce șoptește luxul autentic și rafinat.

Designul curat, minimalist, vine să îmbunătățească nuanțele delicate ale colecției, materialele premium și meșteșugul rafinat într-o manieră inovatoare: un ansamblu meticulos de suprafețe, structuri, detalii și siluete oferă un înțeles contemporan esenței transmise de fiecare element și aspect al ținutelor vestimentare. Principiile fondatoare ale mărcii întâlnesc în mod natural cele mai recente tendințe, vorbind pe înțelesul generațiilor tinere, care au crescut într-o lume dominată de streetwear și sunt acum în căutarea unui stil esențial. Dialogul dintre culorile neutre, fibrele de lux și materialele exclusive este îmbogățit cu inspirații din trecut. O combinație de culori clasice și elegante, accente bon-ton și sugestii transpuse din lumea tailoring-ului masculin sunt punctele forțe ale colecției. Influențele diferitelor epoci sunt reinterpretate cu o estetică curată, evoluând într-o modernitate up-datată. Astăzi, mai mult ca oricând, albul pitoresc de iarnă, nuanțele neutre închise și tonurile calde de bej, tabac și camel domină scena, amestecându-se într-o varietate de nuanțe sau dând viață soluțiilor alb-negru clare, în timp ce atingerile de bej sunt animate de accente luminoase. Cele trei nuanțe de culoare formează baza acestei colecții și trasează o hartă clară a influențelor și stilurilor: albul este ambsadorul luxului, negrul exprimă o personalitate îndrăzneață, iar maroul dezvăluie un spirit natural, armonios.

Într-o simfonie de culori, nuanțele intense și vibrante creează efecte fine și delicate, cu tonuri de fucsia, albastru, blue lagoon, jasper și purpuriu. Dorința de sobrietate strălucește în lumina reflectoarelor, în timp ce excesele fac loc unuor forme centrate și echilibrate, în care notele vintage sugestive vin să celebreze contemporaneitatea. Modele din nordul Europei a anilor 1970, pantaloni cu talie înaltă, jachete și paltoane cu umeri largi, curele în talie care ne duc cu gândul la anii 1980, completate de stilul minimalist al anilor 1990 (articole de îmbrăcăminte esențiale, de culoare albă, cu elemente din piele nappa). De asemenea, fermoarele vorbesc despre trecut, în timp ce narează povești atunci când sunt purtate alături de cămăși și blazere masculine. Ținutele seară au ca sursă de inspirație codul formal masculin: tuxedo-uri, veste și pantaloni transpuși în rochii plisate, fuste lungi – inspirate de pantaloni – precum și salopete profund feminine. În fine, utilizarea pieii nappa marchează o pauză de stil, transmițând forță și modernitate, mai ales atunci când este prezentată în versiuni ce includ nuanțele albe. Reamintim, colecțiile Brunello Cucinelli sunt disponibile și în București, magazinul fiind situat în Calea Dorobanților nr. 198. Mai multe detalii sunt disponibile aici (ALLURE).