BMW, undă verde pentru eDrive Zones în Europa

By , in Industry on . Tagged width: , , , , , , , ,

BMW Group, prin noul serviciu digital BMW eDrive Zones pentru mai mult condus electric, face o contribuţie suplimentară pentru o calitate mai bună a vieţii în zonele urbane. Funcţia unică oferă noi opţiuni de a obţine maximum posibil din capacitatea modelelor BMW plug-in hybrid de a rula fără emisii locale în traficul urban. eDrive Zones declanşează o trecere automată în modul de operare pur electric imediat ce automobilul intră într-o zonă desemnată, adică zonele cu emisii reduse. eDrive Zones sunt disponibile acum la numeroase modele plug-in hybrid.

BMW 745 eDrive Zones

În plus, programul de loialitate BMW Points va fi introdus în cursul acestui an, prin care conducătorii modelelor plug-in hybrid vor fi recompensaţi printr-un sistem automat de punctaj. Este contabilizat fiecare kilometru parcurs şi, în cadrul unei eDrive Zone, se pot acumula un număr dublu de puncte. Prin acumularea unui număr suficient de puncte, participanţii pot obţine acces la recompense atractive de încărcare gratuită în BMW Charging. Constructorul introduce noi soluţii pentru mobilitate cu emisii reduse, atât prin extinderea continuă a autonomiei automobilelor cu sistem de propulsie electrificat, cât şi prin evoluţia constantă a tehnologiei BMW eDrive.

BMW eDrive Zones

eDrive Zones contribuie acum la utilizarea potenţialului automobilelor plug-in hybrid în reducerea şi mai mult a emisiilor în traficul urban. Acest serviciu inovator reuneşte competenţa constructorului în domeniile mobilităţii electrice şi digitalizării. Ambele domenii de dezvoltare sunt componente ale temelor viitoare D+ACES (Design, Condus autonom, Conectivitate, Electrificare şi Servicii), care sunt ancorate în strategia corporate NUMBER ONE > NEXT. Odată cu introducerea serviciilor digitale inovatoare eDrive Zone şi Points, compania îşi arată hotărârea de a utiliza inovaţiile tehnologice în mod consecvent şi independent de reglementările.

Abordarea tehnologică dezvoltată de BMW Group pentru serviciul eDrive Zone ar fi concepută şi pentru modelele plug-in hybrid ale altor mărci. În afară de aceasta, există opţiunea de a defini o eDrive Zone pentru fiecare regiune metropolitană. Acest lucru ar putea oferi oraşelor un mod relativ simplu de promovare suplimentară a mobilităţii electrice şi de a contribui astfel la îmbunătăţirea calităţii vieţii urbane. Noile funcţii creează stimulente suplimentare pentru reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor în timpul condusului în trafic urban şi contribuie la creşterea calităţii vieţii în mediul urban.

BMW eDrive Zones

Dezvoltarea serviciului eDrive Zones se bazează pe un proiect-pilot în oraşul port Rotterdam din Olanda. Acolo, 50 de conducători de modele plug-in hybrid au primit acces la coordonatele GPS ale zonelor urbane definite prin intermediul unei aplicaţii dedicate. Atunci când intră în această zonă, conducătorii au fost rugaţi să treacă în modul de condus pur electric MAX eDrive. După doar câteva luni, a fost evident deja că subiecţii implicaţi în proiectul-pilot au parcurs aproximativ 90% din toate traseele din cadrul Rotterdam eDrive Zone în modul electric. Serviciul eDrive Zones va fi oferit standard la diverse modele plug-in hybrid şi foloseşte tehnologia de geo-restricţionare prin GPS.

BMW 330 eDrive Zones

Trecerea la modul de conducere pur electric este automată. Când serviciul este activat, fiecare eDrive Zone disponibilă pe harta de navigare este evidenţiată grafic pe displayul central. Veţi observa că automobilul trece automat în modul ELECTRIC imediat ce ajunge într-o eDrive Zone. Automobilul rulează fără emisii locale atât timp cât nivelul de încărcare a bateriei de înaltă tensiune permite acest lucru în zona eDrive. Dacă rezervele de energie se termină, activarea motorului termic este afişată şi pe displayul central. Serviciul eDrive Zones este disponibil acum la toate variantele modelelor plug-in-hybrid 745e, X5 xDrive45e şi 330e. Detalii despre modelele mărcii AICI.