BMW Startup Garage asigură acces rapid la inovaţii

By , in Creative on . Tagged width: , , , , , , , ,
BMW Startup Garage

De-a lungul ultimilor patru ani, BMW Startup Garage – parte a diviziei de Cercetare, Tehnologii Noi şi Inovaţie a companiei – a monitorizat cele mai inovatoare companii start-up din domeniu, ceea ce a permis BMW Group să profite rapid şi direct de potenţialul lor. Până acum, peste 50 de companii de tehnologie promiţătoare au participat în program.

BMW Startup Garage

 

“Companiile start-up ne ajută să obţinem o înţelegere şi mai bună a modului în care mobilitatea personală, conectată şi durabilă va arăta în lumea de mâine, să venim cu soluţiile necesare şi astfel să continuăm să fim lideri în inovaţie şi tehnologie”, a declarat Bernhard Schambeck, director al Startup Garage. Anual, Startup Garage discută cu peste 1.500 de companii start-up de pretutindeni. Dacă primele impresii arată că o anumită inovaţie a unui start-up este de interes potenţial pentru BMW Group, atunci ea este examinată în detaliu. Între 600 şi 800 de companii start-up sunt analizate anual şi este luată o decizie pe baza dezvoltării lor durabile este luată pentru includere în programul BMW Startup Garage. “Ne străduim să aducem cele mai bune companii start-up din lume în programul nostru”, a explicat Melanie Rösler, responsabilă pentru programul BMW Startup Garage. “Căutăm inovaţii ale start-up-urilor care vor aduce beneficii substanţiale pentru produsele, serviciile, sistemele şi procesele noastre.” În loc să urmeze o abordare de fond de investiţii, Startup Garage se bazează pe un model de “venture client”. La începuturile lor, multe companii start-up încă nu aveau un produs vandabil. Tocmai în această fază de risc foarte mare, companiile au primit comenzi de la Startup Garage, de aici şi termenul “venture client”.

BWM Startup Garage

Reţeaua BMW Group pentru căutarea tehnologiei are o audienţă globală. BMW Startup Garage foloseşte echipe mici, dar agile, aflate în hotspoturile tehnologice internaţionale. Acum are angajaţi care lucrează la Birourile Tehnologice ale BMW Group din Silicon Valley, Shanghai, Seul şi Tokyo. Şi, în cel de-al treilea trimestru din 2019, acestora li se va alătura Tel Aviv. Dacă Startup Garage s-a concentrat iniţial în special pe inovaţii pentru produsele şi serviciile BMW Group, programul a fost extins din 2018 către inovaţii start-up pentru toate departamentele de afaceri. “Gama largă de teme de care ne ocupăm face ca activitatea noastră de la Garage să fie foarte atractivă şi provocatoare”, a declarat Alexandra Renner, director pentru start-up în cercetare şi dezvoltare. “Destul de uşor, o zi de muncă normală poate însemna o dimineaţă în care creăm un interior al viitorului cu ajutorul companiilor start-up, după care după-amiaza ne mutăm atenţia asupra inovaţiilor pentru condus autonom.” În total, 26 de companii start-up au parcurs programul Startup Garage în 2018. Sprijinul oferit companiilor start-up pe parcursul programului este susţinut de patru piloni: Build (construieşte), Sell (vinde), Learn (învaţă) şi Network (relaţionează). Build şi Sell implică executarea proiectului-pilot şi elaborarea unui plan de afaceri. Unul dintre elementele pilonilor Network şi Learn este evenimentul Deep Drive Days, în cadrul căruia atelierele şi discursurile principale oferă companiilor start-up ocazia de a împărtăşi idei şi de a relaţiona pe termen lung cu angajaţi din diferite departamente ale BMW Group.

BMW Startup Garage

“Abordarea «venture client» dă rezultate, aşa cum putem vedea de la fostele companii start-up care continuă să contribuie cu tehnologii de ultimă oră la proiectele ulterioare ca furnizori ai BMW Group”, a concluzionat Bernhard Schambeck. Lunewave şi QC Ware sunt doar două dintre numeroasele companii start-ul care au lucrat la alte proiecte ca parteneri ai BMW Group după ce au participat la program. În proiectul-pilot iniţiat ca parte a programului Startup Garage 2018, Lunewave s-a remarcat prin noua tehnologie cu senzori revoluţionară. Inginerii de la Campusul de Condus Autonom lucrează acum împreună cu Lunewave la un proiect de predezvoltare pentru îmbunătăţirea suplimentară a conceptului cu senzori, unul de pionierat. Computerele Quantum pot fi utilizate pentru a determina tipul de probleme complexe pentru care supercomputerele din prezent ar avea nevoie de ani ca să le facă faţă. BMW Group a recunoscut rapid potenţialul acestei tehnologii. “Multe dintre inovaţiile companiilor start-up din proiectele-pilot sunt atât de atractive şi vizionare încât este o misiune dificilă pentru noi să nu vorbim mai mult despre ele. Aşteptăm cu nerăbdare inovaţiile care în anii următori îşi vor face loc în producţia de serie şi în procesele noastre”, a adăugat Schambeck. Mai multe detalii aici (BMW Startup Garage).