Arta și moda converg la Art Basel Miami Beach

By , in Creative on . Tagged width: , , , , , , ,

Cea de-a opta ediție a Art Basel Miami Beach urmează să înceapă joi, 5 decembrie 2019, lumea modei și a artei fiind deja pregătită pentru o săptămână de expoziții, instalații și spectacole de modă. După ce a dat startul acestui eveniment – cu o cină în onoarea artistului Mickalene Thomas, duminică la Bass Museum – Dior va găzdui în cursul acestei seri prezentarea colecției masculine (Pre-Fall) la nou-relocatul Rubell Museum.

Art Basel – Dior & Rimowa (pop-up store)

De asemenea, casa franceză de lux va inaugural un pop-up boutique – alături de marca germană Rimowa – pe strada 151 NE 41st în Miami Design District. Spațiul urmează să beneficieze de o imagine vizuală cloud runaway, care va conduce vizitatorii din stradă și va servi drept lansare prealabilă a colaborării celor două mărci pe teritoriul Statelor Unite, colecția urmând să-și facă debutul în vara anului 2020. Alte branduri de modă se vor alătura cu diferite lansări în cadrul evenimentului de artă, menționând aici pe Louis Vuitton, Fendi, Versace, Loewe sau Baccarat, aceasta din urmă colaborând cu talentatul designer Virgi Abloh pentru realizarea unei ediții limitate – intitulată “Crystal Clear”.

Art Basel – Nanzuka (Masato Mori – 2017)

Colecția are ca sursă de inspirație expoziția “Figures of Speech”, un eveniment găzduit de Muzeul de Artă Contemporană din Chicago la începutul acestui an. Totodată, districtul Miami Wynwood va fi gazda numeroaselor pop-up-uri de marcă și va fi casă pentru un magazin permanent pentru ținutele stradale ale brand-ului Unknwn (deținut de starul NBA James LeBron), în timp ce Audemars Piguet va prezenta publicului o intalație de sunet intitulată “The Art of Listening: Under Water” – de artistul norvegian Jana Winderen – iar Balmain, la Rotunda din Collins Park, va oferi (miercuri, 4 decembrie) “A Screen Test for an Adaptation of Giselle” – sub bagheta artistului belgiano-american Cécile B Evans.

Art Basel – Sidival Fila (Jerome Poggi – 2017)

Un alt eveniment major îl reprezintă colecția Spain Desigual (2020), aceasta fiind prezentată într-un spectacol conceput de artistul Carlota Guerrero vineri, 6 decembrie. În afara modei, evenimentul Art Miami adaugă un nou sector dedicat “operelor de artă monumentale și imersive”. Denumit “Meridians”, noul sector oferă publicului lucrările a 34 de artiști, amintind aici de Woody de Othello, Portia Munson, Barthélémy Toguo, Chi-Tsung Wu sau Arthur Lescher. Desfășurat între 5 și 8 decembrie, evenimentul reunește unii dintre cei mai influenți designer, colecționari și proprietari de galerii – această ediție fiind gândită ca o piață de design pentru mobilier, lumini și obiecte de artă contemporane. Mai multe etalii sunt disponibile AICI.