Adidas și Puma anunță prăbușirea vănzărilor

By , in Trends on . Tagged width: , , , , , , , , , , ,

Adidas și Puma, mărcile de îmbrăcăminte sportive, au raportat o prăbușire a vânzărilor în Cina continental – pe fondul extindferii focarului Coronavirus și au avertizat că această perturbare se extinde și pe alte pițe. În special, Adidas a menționat că se așteaptă ca vânzările din primul trimestru al anului 2020 să scadă până la 1 miliard de Euro în China și aproximativ 100 milioane de Euro în Japonia și Coreea de Sud. Un aspect care ar conduce la o scădere a profitului între 400 și 500 milioane Euro.

Adidas. Actrița Liu Yifie – Brand Ambassadorul mărcii

În ciuda semnelor încurajatoare care provin din China, Puma a menționat că nu se așteaptă ca vânzările să revină la normal prea curând și a adăugat că renunță la previziunile anunțate pentru 2020 pe 19 februarie, care ar fi presupus că această criză o să fie una de scurtă durată. “Având în vedere durata crizei din China, impactul negative în alte țări asiatice și răspândirea în Europa și Statele Unite, din păcate trebuie să concluzionăm că nu se va produce o normalizare pe termen scurt”, se menționează într-un comunicat emis de Puma. De când a apărut în China la finalul anului trecut, noul Coronavirus s-a răspândit în întreaga lume și a fost etichetat acum drept pandemie de oraganizația Mondială a Sănătății (OMS).

Puma – Actrița Cara-Delevingne

În ultimele zile, evenimentele sportive din întreaga lume a au fost anulate, amânate sau jucate fără public, numeroase întrebări fiind ridicate cu privire la desfășurarea Jocurilor Olimpice din Japonia sau Campionatului de Fotbal (EURO 2020). De altfel, Kasper Rorsted (Directorul General al companiei Adidas) a explicat că, “Amânarea ambelor evenimente ar însemna o lovitură de circa 70 milioane Euro pentru vânzări grupului nostru”. Totodată, acțiunile Adidas și Puma au scăzut cu 9% și 5% în cursul după-amiezii de miercuri și, după avertismentul lansat luna trecută asupra impactului cauzat de noul virus, acțiunile producătorului de echipamente sportive Nike au scăzut cu aprximativ 3%. Mai multe detalii AICI.